† Redactie Klugtenkrant: p/a Leidsevaart 229 ∑ 2203 LC NOORDWIJK ∑ Giro 1982912 (t.n.v. Klugtenkrant)

Mien van der Klugt


Op 13 november 1934 werd Wilhelmina Antonia Maria, roepnaam Mien, geboren in het gezin Van der Klugt. Zij was de 4e dochter en nummer 5 in de rij van kinderen. Mien en haar oudere zus Jo scheelden maar 11 maanden en waren dan ook veel samen. Mien bezocht de St. Victorschool aan de Kerkstraat. Op school kon Mien goed meekomen, haalde kattekwaad uit en liet een ander (Jo dus) ervoor opdraaien. Na de 6e klas ging Mien uit werken, in de huishouding. Enkele jaren later hielp ze in de bakkerij door brood te venten, eerst met de bakfiets en later met de auto. Omdat het nodig was voor het werk mocht ze van haar ouders haar rijbewijs halen. Na die tijd heeft Mien op het toenmalige "semenarie Leeuwenhorst" gewerkt, zij maakte 's avonds de lokalen schoon.

Samen met een vriendin ging Mien naar de verjaardag van een neef van die vriendin. Die neef, dat was Gerard Langelaan. Mien en Gerard zijn op 15 januari 1963 getrouwd. Vanaf deze dag woonden zij in de woonboot, welke Gerard zelf gebouwd had, aan de Leidsevaart.

Mien kon hier niet echt aarden en was ook dolblij toen ze een huis aan de Vermeulenstraat konden kopen. In het jaar na de verkoop van de woonboot en voordat het huis afgebouwd was, hebben Mien en Gerard ingewoond bij Pa en Moe in Duin en Dal. Op 4 juli 1966 werd hun oudste dochter Berma geboren. In 1967 zijn ze met z'n drieŽn verhuisd naar het nieuwe huis. Ruim 7 jaar later, op 9 januari 1974 is thuis in de Vermeulenstraat hun tweede dochter, Heidi, geboren. In die periode is ook de spierreuma ontstaan bij Mien. Hiervan kreeg zij steeds meer last, en ook van de medicijnen die in 1986 een maagbloeding veroorzaakten.

De reuma legde Mien wel lichamelijke beperkingen op, maar gezellig kletsen ging altijd nog goed, dus deed ze elke ochtend om 9 uur een bakkie koffie bij haar moeder. Tevens was zij altijd bereid om haar kinderen met de auto op te halen van hun zaterdagbaantje, al was het na middernacht.
Ook hielp ze bij de krantenwijk.

Mien kon intens genieten van haar kleinkinderen, Mandy en Anika, beide dochters van Berma.
Mandy is geboren op 24 januari 1992 en Anika op 3 mei 1994.

In de loop van 1996 ging de gezondheid van Mien steeds sneller achteruit, niet alleen de reuma, die ook in de longen zat, maar ook de longemfyseem speelde haar parten.
Op 15 december 1996 overleed Mien, net 62 jaar oud.

Haar man, Gerard, heeft na het overlijden van Mien zijn tijd een goede invulling kunnen geven met kaarten bij diverse clubjes in Noordwijkerhout, het regelmatig oppassen op zijn kleinkinderen en natuurlijk de jaarlijkse kaartvakantie.
Op 2 april 2004 is hij op 69 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van mesothelioom.

Berma is op 8 augustus 1988 getrouwd met Hennie Vermeij en hebben 2 kinderen gekregen, Mandy en Anika. Berma woont met de kinderen in Wassenaar.

Heidi woont alleen met kater Guus in Dordrecht.© HML 2010 Valid XHTML 1.0 Transitional         Valid CSS